21 Eylül 2014 Pazar

Kitap Yorumum# 16 BÖĞÜRTLEN KIŞI - Sarah JIO


Bir balıkçının kızı olan Vera RAY arkadaşıyla birlikte eğlenmek için gittikleri bir otelde zengin Charles ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Evlenmeye karar veren çift Charles' in ailesinin engeliyle karşılaşınca Vera hamile olduğunu sevgilisinden saklayarak ondan ayrılır.
Yıllar sonra sevgilisiyle tanıştığı otelde temizlikçi olarak çalışmaya başlar. Meteorologların Böğürtlen Kışı adını verdikleri bir günde eve gelir ve oğlu Daniel' i bulamaz.  Oğlunu bulmak için çabalayan Vera' nın gölde ceseti bulunur.
Claire Aldridge bir yıl önce geçirdiği bir kazayla bebeğini düşürür ve kocasıyla oldukça uzaklaşırlar. Gazeteci olan Claire Mayıs ayındaki Böğürtlen Kışıyla ilgili bir haber yapmalıdır. Yaptığı arşiv araştırmasında aynı Böğürtlen Kışının 1933 yılında da yaşandığına ve kaybolan Daniel' in hikayesine de rastlayınca peşine düşmesi gerektiği haberin bu olmasına karar verir.
Claire 1933' lü yılların en ünlü ve davayla ilgisi olan avukatlarından birinin kızına ulaşır. Ve nihayet olayla ilgili istediği belgelere ulaşır.
Claire bu belgelerle Vera'yla arasındaki ortak bağa ulaşır.
Yazarın okuduğum ilk romanı. Anlatımını çok beğendim. Kitabın konusuna gelirsek adından da yola çıkarak 
ilginç bir hikaye yaratılmış.
Ama sizi hayretler içinde bırakacak cinsten değil. 
Kitabın başında ki tahminler aşağı yukarı kitap sonunda karşınıza çıkıyor.

Böğürtlen Kışı - Sarah JIO
Çeviri - Duygu PARSADAN
Kapak Tasarımı - İlknur MUŞTU
Arkadya Yayınları - 1. baskı 11-2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...