19 Eylül 2014 Cuma

Kitap Yorumum# 15 SULTANI ÖLDÜRMEK - Ahmet ÜMİT


Kitap Müştak hocanın yıllar önce onu terk eden sevgilisinin Türkiye'ye dönüşü ve kendisini arayıp görüşmek istemesiyle başlıyor. Müştak hoca eski sevgilisini ziyarete gittiğindeyse cinayetler sahnelenmeye başlıyor.
Yaşadığı bazı kısa süreli bilinç kayıplarında ne yaptığını, nereye gittiğini hatırlamayan Müştak hoca o akşam da aynı bilinç kaybını yaşıyor.
Ve yıllar önce onu terk eden sevgilisinin ölümünden kendini sorumlu tutuyor.  Cinayetler bununla da bitmiyor.
Önce eski sevgilisinin asistanı darp ediliyor ve üniversitedeki başka bir hoca daha ölüyor. Müştak hem kendini suçluyor hem de tüm bunları yapamayacağını düşünüp başka bir katil arıyor. 
Ortada tarihi değiştirecek bir araştırma vardır. Eski sevgili, Fatih Sultan Mehmet' in oğlu tarafından öldürülmüş olabileceği gerçeğine inanıp bu hikayenin peşine düşüyor. Mezarını açtırmaya kadar ulaşan bu hikaye araştırmacı sevgilinin ölümüyle son bulur.  
Ve katil yada katillerse onu da kitabı alıp okuyalım artık :)

Gelelim kitap yorumlarıma, Ahmet Ümit kitaplarını aslında severim ama bu sefer olmadı sanki. Kitapta polisiyeden çok tarih kurgusu vardı. Sanki polisiyeyle tarih birlikte yazılıp birlikte okunabilir endişesiyle yazılmış gibiydi. Kitabın bazı yerlerinde gerçekten çok sıkıldım. Cinayetle ilgili yazılanlar kitabın yarısını bile oluşturmuyor desem yeridir. Tarihi okumak istemediğim düşünülmesin ama biraz aşırıya kaçılmış gibi geldi bana.
Ayrıca katilin kim olduğunu öğrendiğimde avaz avaz bağırmak istedim. Evet katilin kim olamayacağını okurken anlıyorsunuz. Ama kim olduğuna gelirsek yani bu kadar anlat,tarihi önümüze ser sonra .... Evet bence sonrası hiç.... Katil saçma sapan bir karakter çıkıyor.

Ben böyle düşünüyorum ama belki de siz çok beğenirsiniz, yorum yazarsanız sevinirim.

Sultanı Öldürmek - Ahmet ÜMİT
Everest yayınları - 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...