12 Aralık 2016 Pazartesi

Osmanlı Cadısı - Barış Müstecaplıoğlu

Merhaba kitap sevenler ;
İsmini nereden duyduğumu hatırlamadığım ancak merakımı cezbedip edindiğim Osmanlı Cadısı kitabından bahsetmek istiyorum.
Osmanlı Cadısı, öyle Osmanlı dönemini anlatan bir kitap değil. O dönemde yaşamış bir kadından (cadı) bahsediliyor ve biraz da okuyucuyu ters köşe yapmak için belki bu isim verilmiş olabilir. Kitabın ismi Osmanlı Cadı' sı olunca hangi zamandan bahsederse bahsetsin daha geleneksel bir kitap olmasını bekledim. Fakat hem geleneksel hem de bilim kurgunun iç içe geçtiği ve farklı zaman dilimlerinde geçen enteresan bir kitap olmuş. Hani Amerikan yapımı Hollywood filmleri vardır ya, dünyanın berbat bir yer olduğu, zengin kimilerinin çare bulunan her hastalık sayesinde yıllarca sağlıklı yaşadığı, buna karşın fakirlerin her an daha çok öldüğü ... İşte bu tarz filmleri hatırlattı bana Osmanlı Cadısı. 
Öyle şahane, müthiş diyemem, belki dünyanın geleceğiyle ilgili yazılıp çizilen felaket senaryolarından bıktığımdan belki de bu tarz hem kitap çok okuyup hem de film çok izlediğimden ... Ama yine de bilim kurgu severlerin okuyabileceği bir kitap Osmanlı Cadısı. 
Barış Müstecaplıoğlu'nun anlatımından bahsetmem gerekirse, akıcı bir dili var, kitabını okutuyor, 'sıkıldım, bunaldım, hikaye hiç gitmiyor' dediğim hiç bir yer olmadı kitapta. Ayrıca yazarın, insanoğlunun tarihin hangi döneminde olursa olsun hep aynı şekilde kandırıldığı bazı noktalara da değinmiş olması hoşuma gitti. 
Bir sonraki kitapla görüşmek üzere ...
Osmanlı Cadısı - Barış Müstecaplıoğlu
Doğan kitap - Nisan 2016 - 266 sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...